19. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hovězí bourguignon s hranolkami je lahodné francouzské jídlo, které lahodí chuťovým buňkám. Tento recept kombinuje měkké a šťavnaté hovězí maso s aromatickou omáčkou a křupavými hranolkami. Nechte se unést chuťovým zážitkem a vyzkoušejte připravit tento lahodný pokrm doma!
Suroviny:
- 600g hovězího masa
 - 2 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 mrkve
 - 200g slaniny
 - 400ml červeného vína
 - 400ml hovězího vývaru
 - 2 lžíce rajčatového protlaku
 - 2 lžíce hladké mouky
 - sůl, pepř, tymián, bobkový list
 - olej na smažení
 
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a mrkev.
 - Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud nezezlátne.
 - Přidáme rajčatový protlak, hladkou mouku a zalijeme vínem a vývarem.
 - Přidáme bobkový list, tymián, sůl a pepř a dusíme do měkka.
 - Servírujeme s hranolkami a čerstvým petrželem.
 

