19. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hovězí bourguignon s hranolkami.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s hranolkami je lahodné francouzské jídlo, které lahodí chuťovým buňkám. Tento recept⁣ kombinuje měkké a šťavnaté hovězí maso s aromatickou omáčkou a křupavými hranolkami. Nechte se unést chuťovým zážitkem a vyzkoušejte připravit tento​ lahodný pokrm doma!

Suroviny:

  • 600g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 200g slaniny
  • 400ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a mrkev.
  2. Přidáme nakrájené⁢ maso a ‍restujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme rajčatový⁢ protlak, hladkou mouku a zalijeme vínem a‌ vývarem.
  4. Přidáme ‍bobkový list, ⁢tymián, sůl a pepř a dusíme do měkka.
  5. Servírujeme ​s hranolkami a čerstvým ‌petrželem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *