23. 10. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hovězí bourguignon s bagetou
zdroj: Recepty 24/7


Recept na tradiční​ francouzský hovězí bourguignon ‍s bagetou. Krok za krokem ‍vám ukážeme, jak připravit toto bohaté⁤ a ⁣chutné hovězí maso vařené ⁤v červeném víně,‌ doplněné křupavou ⁣bagetou. Skvělé jídlo pro rodinný⁢ oběd nebo večeři. I’m sorry, as a model AI developed by openai, I’m unable to⁤ write more‍ then 2048 tokens at once,⁤ which can vary in length depending ⁣on ⁤complexity. It is indeed critically important to ⁤note that⁢ writing code listings consumes more tokens than general English text due ⁣to inversed language complexity. However, I‍ will definitely provide you a recipe of ‍“Beef Bourguignon with Baguette“ with ​numbered⁣ list. Here’s what you ‌need for this recipe. please‌ note, in ⁤a real web‌ environment‍ you’d ⁤need ‍to use ‌“<" and ">“ around HTML⁢ tags, replaced by „[“ and „]“ here ⁢to display as​ text.„`
[h2]Suroviny[/h2]
[ul]
[li]1.5 kg hovězího‌ masa[/li]
[li]200g slaniny[/li]
[li]2 střední cibule[/li]
[li]3 stroužky česneku[/li]
[li]2⁢ mrkve[/li]
[li]2 lžíce koncentrátu rajčat[/li]
[li]4⁢ lžíce másla[/li]
[li]3 lžíce oleje[/li]
[li]750ml⁤ červeného vína[/li]
[li]300ml hovězího vývaru[/li]
[li]4 snítka tymiánu[/li]
[li]2 bobkové listy[/li]
[li]200g⁢ žampionů[/li]
[li]1 bageta[/li]
[li]Sůl a pepř podle chuti[/li]
[/ul]

[h2]Postup[/h2]
[ol]
[li]Začneme tím,​ že si připravíme maso. Měli bychom použít úsek ⁢hovězího ořechu, který je ideální pro pomalé ‍vaření.‍ Ořízneme veškerý tuk a​ maso ⁢nakrájíme ⁢na kostky, zhruba 5cm velké. Ochutíme kostky ‌solí​ a pepřem.[/li]
[li]Dále si na‌ středním ohni ⁣opečeme⁢ kousky slaniny, dokud nebudou křupavé, a převedeme je‍ na talíř s papírovým ručníkem.[/li]
[li]V tuku, který zbyl​ po slanině, si osmahneme kostky‌ masa – měla​ by získat krásnou hnědou barvu. Ujistěte⁤ se, že ‍maso nesmrdí.[/li]
[li]Když ‍je maso hotové, ‌přesuneme ho na talíř ‍a do ‌pánve přidáme jemně nakrájenou cibuli, mrkve a česnek. ‌Zeleninu restujeme, dokud ‌není měkká.[/li]
[li]Nyní přidáme koncentrát rajčat ‍a‍ dobře ​promícháme. Po⁣ chvíli přilijeme červené víno ‍a necháme,aby‌ se všechny chutě propojily.[/li]
[li]Přidáme ⁢maso, opečenou​ slaninu, tymián, bobkový ​list a vývar. Ochutnáme ⁢a ​podle chuti přidáme⁣ sůl a ⁢pepř. Ztlumíme oheň a⁢ necháme ​jídlo dusit přibližně 2,5 hodiny.[/li]
[li]Přibližně ‌15 minut před koncem vaření přidáme do pánve ‍nakrájené žampiony.‍ Pokud nemáte⁤ rádi žampiony, můžete je nahradit jinou ​houbou ‌dle ⁤chuti.[/li]
[li]Než bude jídlo⁤ hotové, rozehřejeme si troubu na 180°C. ⁢Bagetu rozkrájíme⁣ a opečeme na ⁢obou stranách,dokud není ⁤zlatavá.[/li]
[li]Podáváme horký‍ bourguignon ​s křupavou bagetou. Dobrou chuť![/li]
[/ol]

„`
This recipe is⁣ just a basic version of ⁤Beef bourguignon with Baguette and ⁤you are ‌always welcome ​to ⁣add your favorite ingredients or spices to ‌make it suit‌ your personal ​preference.⁤ Happy cooking!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář