9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Máte chuť na výjimečný pokrm? Vyzkoušejte naši lahodnou a bohatou hovězí bordelaise s pečenými bramborami. Náš recept kombinuje kousky jemného hovězího masa s bohatou a aromatickou bordelaise omáčkou, která se dokonale doplňuje s křupavými pečenými bramborami. Připravte si skvělou večeři plnou lahodných chutí a překvapte své blízké nezapomenutelným gastronomickým zážitkem. S naším jedinečným receptem na hovězí bordelaise s pečenými bramborami se stanete skutečným kuchařem!
Suroviny:
- 500 g hovězího masa na stroganoff (svíčková)
 - 2 lžíce hladké mouky
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
 - 2 stroužky česneku, nasekané
 - 200 ml červeného vína
 - 200 ml hovězí vývaru
 - 1 lžíce rajčatového protlaku
 - 1 lžíce Worcester omáčky
 - 1 lžíce nasekané petrželky
 - sůl a čerstvě mletý pepř
 
Postup:
- Nejprve si připravíme maso. Omyjeme ho, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
 - Plátky masa obalíme v mouce, dobře odsypeme a odstraníme přebytečnou mouku.
 - V hrnci zahřejeme olivový olej a na něm osmažíme cibuli do zlatova.
 - Přidáme nakrájený česnek a osmažíme ho spolu s cibulí.
 - Po chvíli přidáme maso a opečeme ho dozlatova ze všech stran.
 - Zalijeme červeným vínem a vaříme, dokud víno trochu nevyvaří.
 - Přidáme hovězí vývar, rajčatový protlak a Worcester omáčku.
 - Promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 1 hodinu, dokud maso není měkké.
 - Před podáváním dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
 - Na závěr posypeme nasekanou petrželkou.
 


