28. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční houskový knedlík s lahodným vepřovým masem a sladkými švestkami. Chcete-li si dopřát skvělou chuť české kuchyně, neváhejte a vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci. Sledujte naše jednoduché kroky a vařte jako profesionál!
Suroviny:
- 4 housky
- 250g mletého vepřového masa
- 10 sušených švestek
- 1 cibule
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř
Postup:
- Nejprve si nastrouhej housky do misky.
- V hrnci rozpál olej a osmaž cibuli nakrájenou na drobno.
- Přidej mleté maso a osmaž ho dozlatova.
- Přidej na kostičky nakrájené sušené švestky a promíchej.
- Směs vlij na nastrouhané housky a dobře promíchej.
- Přidej vejce, sůl a pepř a znovu promíchej.
- Vytvaruj z hmoty knedlíky a obalte je v mouce.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou vař knedlíky přibližně 10-15 minut.
- Poté je vyndej, nech je trochu oschnout a podávej.