28. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Houskový knedlík s vepřovým se švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš ⁣recept na tradiční houskový knedlík s lahodným vepřovým masem a sladkými​ švestkami. Chcete-li si dopřát skvělou chuť‍ české⁣ kuchyně, neváhejte a vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci. ​Sledujte naše jednoduché kroky a vařte jako profesionál!

Suroviny:

  • 4 housky
  • 250g⁣ mletého vepřového ⁣masa
  • 10‍ sušených švestek
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Nejprve⁢ si nastrouhej housky do misky.
  2. V hrnci rozpál olej a osmaž cibuli nakrájenou na drobno.
  3. Přidej mleté maso a osmaž⁣ ho dozlatova.
  4. Přidej na kostičky nakrájené sušené‍ švestky ⁤a ‍promíchej.
  5. Směs ​vlij na nastrouhané housky ​a dobře‍ promíchej.
  6. Přidej vejce, sůl a ⁢pepř a znovu ‍promíchej.
  7. Vytvaruj z hmoty knedlíky‍ a obalte ‌je v mouce.
  8. V ‍hrnci s​ vroucí ⁣osolenou vodou vař​ knedlíky​ přibližně 10-15 minut.
  9. Poté je‍ vyndej, nech je trochu oschnout‍ a podávej.