18. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Houskový knedlík s masem a omáčkou je klasické české jídlo, které si oblíbíte celá rodina. Knedlíky jsou nadýchané a měkké, maso je jemně kořeněné a omáčka k nim dodává lahodnou chuť. Tento recept je ideální pro večeři nebo oběd a jistě potěší každého labužníka. Sledujte naše kroky a připravte si domácí houskový knedlík s masem a omáčkou jako profesionálové!
Suroviny
- 400g hladké mouky
 - 1 kvasnicový kostička
 - 2 vejce
 - 200ml mléka
 - 400g mletého masa
 - sůl, pepř, majoránka
 - olej na smažení
 - 1 cibule
 - 2 lžíce hladké mouky
 - 400ml vývaru
 
Postup
- Ve větší misce smíchejte mouku, kvasnicový kostička, vejce a mléko. Vznikne vám těsto, které nechejte odpočinout cca 30 minut.
 - V hrnci osmahněte cibuli a přidejte mleté maso. Orestujte a osolte, opepřete a přidejte majoránku.
 - Z těsta tvořte knedlíky a vařte je ve vroucí osolené vodě cca 10-15 minut.
 - V druhém hrnci si připravte omáčku. Na oleji osmahněte mouku, přidejte vývar a vařte do zhoustnutí.
 - Po uvaření knedlíků je dejte na talíř, přidejte maso a zalijte omáčkou.
 - Podávejte s bramborem.
 

