26. 10. 2025
Autor: Olga Vařilová
Houbový risotto s parmezánem
zdroj: Recepty 24/7


Vychutnejte⁣ si kouzlo‌ italské ⁢kuchyně s receptem na luxusní houbové risotto s ‌parmezánem. Podrobný ⁣postup přípravy, seznam ingrediencí a tipy odborníků ​na ​dokonalé výsledky. ⁢Houbové risotto pro milovníky přírodních chutí!

Dobrý den všem milovníkům⁤ jídla! Dneska tu⁤ máme pro vás jeden ⁢úžasný recept ‍ode mě. ⁤Recept​ na houbové‍ risotto s ⁤parmezánem.⁢ To je​ skvělá volba pro vegetariánské i masitářské jídlo,⁢ které je plné chutí a nutričně vyvážené. A to‌ nejlepší na tom je, že⁢ je to velmi jednoduché⁢ na přípravu. Pojďme se tedy pustit‌ do toho!

Suroviny

  • 200 ⁢g arborio rýže
  • 500‍ g čerstvých hub​ (můžete použít kteroukoli odrůdu, kterou máte rádi)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička‌ soli
  • 1/4⁣ lžičky čerstvě mletého ⁢černého pepře
  • 1 ⁢lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 100 g strouhaného parmezánu

A teď, když máme připravené všechny potřebné suroviny, můžeme se pustit do vaření.Uvidíte,⁣ že ⁣to nebude⁢ vůbec složité.

Postup

  1. Nakrájejte ‍cibuli‌ na⁤ drobno​ a česnek ‍na plátky. Na pánvi rozpalte ‌olivový olej a máslo,přidejte cibuli a ​česnek a ⁢restujte,dokud nebude cibule‌ zlatavá.
  2. Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Přidejte‌ je do ⁤pánve k ⁣cibuli⁢ a restujte dalších ⁣5⁢ minut, dokud‌ nezačnou houby pustit šťávu.
  3. Přidejte ‍rýži do pánve a smažte,dokud ‍nebude rýže skleněná. To​ může trvat asi‍ 2 minuty.
  4. Postupně přilévejte ‌vývar do⁢ pánve,⁣ asi 250 ml najednou, a⁤ míchejte, dokud rýže vývar‌ nenasákne. Pokračujte v ⁢přidávání a‍ míchání, dokud​ není rýže ⁢měkká,⁤ ale stále má „kousavost“. To ⁤může trvat⁤ asi 20 ​minut.Během ​tohoto procesu mějte stále otevřené víko nádoby s ‌vývarem, abyste ‌měli k dispozici horký vývar. Rýže v procesu vaření nesmí vyschnout, ‍tak se ujistěte, že ji pravidelně kontrolujete a přidáváte vývar podle potřeby.
  5. Poté, co je ⁣rýže‌ hotová, odeberte⁣ pánvi z‍ tepla, ⁢přidejte sůl, pepř a strouhaný⁤ parmezán. Promíchejte⁢ vše​ dohromady, aby byly všechny ⁢přísady dobře promíchané a‍ parmezán se roztavil.

Náš recept na houbové​ risotto​ s ⁢parmezánem je hotový. ‍Podávejte‍ ho hned⁢ po uvaření, dokud je ještě teplé. Risotto se nejlépe hodí ​do hlubokých talířů a je to skvělá⁢ předkrmová miska nebo lehký ⁤hlavní chod. A pokud chcete, můžete ‍ho servírovat s⁣ čerstvým chlebem a sklenkou vašeho oblíbeného vína.

Tento recept je skvělý pro svoji jednoduchost a přizpůsobivost. ‌Můžete přidat jakékoliv houby, které ⁤máte rádi, a můžete si upravit množství sýru a koření podle své ⁢chuti.⁢ A pokud chcete ⁤tento ‍recept oživit, můžete přidat ‍nějaké další zeleniny⁤ nebo bylinky, jako je‍ třeba špenát nebo bazalka.

Risotto je skvělé jídlo ⁣na hostinu, protože ⁢je to‍ takový ‍univerzální pokrm.⁢ Lze jej servírovat‌ jako předkrm,⁢ hlavní jídlo nebo dokonce jako⁣ doplněk k jakémukoliv ⁢jídlu. A výhodou je, že je to tak ‍jednoduché na přípravu, takže si můžete užít vaření ⁤bez stresu.

Doufám, že se vám tento recept líbil a že vás inspiroval k vaření. Buon appetito!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář