Houbový guláš s čočkou⁤ a bramborami je chutný a výživný pokrm, kterým si jistě potěšíte ‍své chuťové buňky.​ Tato lahodná kombinace hub,⁣ čočky a brambor‍ vytváří sytou a ​sýrovou ‍chuťovou explozi. Tento ⁣recept‍ je skvělou ‍volbou‍ pro vegetariány i masožravce, kteří hledají zdravější alternativu klasického guláše. ‌S houbami dodáte guláši bohatou a ⁢plnou chuť,‍ čočka pak poskytne dostatek bílkovin a brambory⁤ doplní zdravé sacharidy. Vyzkoušejte ‌tento lahodný guláš a‍ těšte ​se na‍ velkou porci šťavnatého‍ a aromatického jídla, které vás⁢ zahřeje i ⁢po těžkém‍ dni.

Suroviny

  • 500 g smíšených‌ hub​ (např. žampióny, šampiňony, hříbky)
  • 200 g červené čočky
  • 3 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ‍lžíce ⁣oleje
  • 1 lžíce ⁤sladké‍ papriky
  • 1 ‌lžička⁤ mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sušeného majoránky
  • 500‍ ml zeleninového‌ vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a rozemelte česnek.
  2. V hrnci si rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
  3. Přidejte nastrouhaný česnek a smažte krátce.
  4. Přidejte ​huby‍ a restujte je, dokud ‌nezískají zlatavou barvu.
  5. Přidejte sladkou papriku, kmín a majoránku. ⁢Dobře promíchejte.
  6. Přidejte čočku a‌ zeleninový vývar. Přiveďte‌ k varu.
  7. Na⁣ menší ⁢plamen nechte vařit ‌asi 30 minut, dokud ⁢čočka ⁢a ⁤houby nezměknou.
  8. Konzistenci můžete upravit​ přidáním vody.
  9. Přidejte oloupané a nakrájené brambory⁣ a vařte dalších 15 ⁣minut, nebo dokud nejsou⁢ brambory​ měkké.
  10. Případně ⁤dochuťte solí a pepřem ⁢podle chuti.
  11. Podávejte ​teplý houbový guláš s čočkou a bramborami s⁢ čerstvým ⁢chlebem nebo knedlíky.