9. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodná horká kuřecí křidélka s barbecue omáčkou, které zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Skvělá volba pro grilování nebo party s přáteli. Sledujte postup a nechte se unést vůní a chutí.
Suroviny
- 500g kuřecích křidélek
- Barbecue omáčka
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup
- Nejprve si očistěte kuřecí křidélka a odstraňte případné přebytečné kůži.
- Připravte marinádu smícháním barbecue omáčky, soli, pepře a olivového oleje.
- Marinujte kuřecí křidélka v omáčce a nechte je odpočívat minimálně 30 minut (ideálně déle pro intenzivnější chuť).
- Předehřejte troubu na 200 stupňů a položte křidélka na plech vyložený pečicím papírem.
- Péct křidélka v troubě asi 20-25 minut, pravidelně je obracíce a potírajíce marinádou.
- Hotová křidélka můžete posypat nasekanou petrželkou a podávat třeba s bramborovými hranolky nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť!