9. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Horké kuřecí křidélka barbecue.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ​tento recept na lahodná horká kuřecí ‌křidélka ⁣s barbecue ⁣omáčkou,⁤ které zaručeně ‍okouzlí vaše chuťové buňky.⁤ Skvělá volba⁢ pro grilování nebo party s přáteli. Sledujte postup‌ a​ nechte se unést vůní a chutí.

Suroviny

  • 500g⁤ kuřecích křidélek
  • Barbecue omáčka
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup

  1. Nejprve si očistěte kuřecí křidélka a‍ odstraňte případné přebytečné kůži.
  2. Připravte marinádu smícháním barbecue omáčky, soli, pepře a olivového oleje.
  3. Marinujte kuřecí křidélka v omáčce a nechte⁢ je odpočívat ⁢minimálně 30 minut (ideálně déle ⁤pro intenzivnější chuť).
  4. Předehřejte troubu⁢ na 200 stupňů ​a⁤ položte křidélka ⁣na plech vyložený⁣ pečicím ⁤papírem.
  5. Péct křidélka v troubě asi 20-25 minut, pravidelně je⁢ obracíce ‍a⁢ potírajíce marinádou.
  6. Hotová křidélka můžete posypat nasekanou⁣ petrželkou a podávat třeba s bramborovými hranolky nebo zeleninovým salátem. ​Dobrou chuť!