20. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na horké kari s kuřecím masem? Naše jednoduchá a chutná verze vás jistě nadchne! V tomto receptu vám ukážeme, jak připravit aromatické kari s kuřecím masem ve vaší vlastní kuchyni. Užijte si exotickou chuť kari koření spolu s kuřecím masem, zeleninou a krémovou omáčkou. Snažíte se najít rychlý a chutný večeři nabitou kořením? Nezoufejte a vyzkoušejte tento recept na horké kari s kuřecím masem již dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na menší kousky)
- 1 cibule (nakrájená na kostičky)
- 2 stroužky česneku (nastrouhané)
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml vývaru
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 zelená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte cibuli a česnek a osmažte je dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a kari koření a smažte, dokud maso nezezlátne.
- Přilijte kokosové mléko a vývar.
- Přidejte nakrájenou papriku a mrkev.
- Vše dobře promíchejte a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud se maso a zelenina neudělají.
- Přidávejte sůl a pepř dle chuti.
- Horké kari servírujte s rýží nebo naan chlebem.