7. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Himalájská krevety na pálivě.
zdroj: Recepty 24/7

Himalájská krevety na pálivě jsou lahodné asijské pokrm, kterým okořeníte váš jídelníček. Recept‌ zahrnuje grilované krevety přelité pikantní omáčkou a podávané s čerstvými bylinkami a citrusovým dipem. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a okořeňte si den!

Suroviny:

  • 300 g krevet
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 3​ stroužky česneku
  • 1 pálivá paprička
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • sůl, ‍pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek a pálivou papričku na‌ drobné kousky. Papriku nakrájejte také na menší kousky.
  2. Na pánvi⁣ rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli, česnek a pálivou papričku, dokud nezačnou být sklovité.
  3. Přidejte krevety a restujte je do růžova.
  4. Přisypte kurkumu, koriandr, sůl a pepř podle chuti. Promíchejte a nechte restovat ‍ještě pár minut.
  5. Přidejte nakrájenou papriku a vařte do měkkava.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody nebo vývaru.
  7. Po chvíli omáčku ochutnejte, případně dochuťte kořením⁤ nebo solí a pepřem. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.