7. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Himalájská krevety na pálivě jsou lahodné asijské pokrm, kterým okořeníte váš jídelníček. Recept zahrnuje grilované krevety přelité pikantní omáčkou a podávané s čerstvými bylinkami a citrusovým dipem. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a okořeňte si den!
Suroviny:
- 300 g krevet
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 pálivá paprička
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup:
- Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek a pálivou papričku na drobné kousky. Papriku nakrájejte také na menší kousky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli, česnek a pálivou papričku, dokud nezačnou být sklovité.
- Přidejte krevety a restujte je do růžova.
- Přisypte kurkumu, koriandr, sůl a pepř podle chuti. Promíchejte a nechte restovat ještě pár minut.
- Přidejte nakrájenou papriku a vařte do měkkava.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody nebo vývaru.
- Po chvíli omáčku ochutnejte, případně dochuťte kořením nebo solí a pepřem. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.