12. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Jednoduchý a lahodný recept na klasický hamburger s hranolkami a pikantní křenovou omáčkou. S výraznou chutí a správnou pikantností je tento hamburger ideální volbou pro všechny milovníky rychlých občerstvení. Připravte si ho jednoduše doma a vychutnejte si dokonalou kombinaci šťavnatého masa, křupavé hranolky a osvěžující omáčky. Nezapomeňte doplnit hamburger svými oblíbenými ingrediencemi a přizpůsobit ho tak svému osobnímu představení dokonalého hamburgeru. S naším receptem se jistě nasytíte a potěšíte své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 plátky hovězího masa (cca 150 g každý)
 - 4 houskové rohlíky
 - 100 g strouhaného sýra
 - 1 cibule
 - 2 paradajky
 - 100 g ledového salátu
 - 200 g bramborových hranolek
 - 2 lžíce oleje
 - 1 lžička soli
 - 1/2 lžičky čerstvého mletého pepře
 
Postup
- Nakrájejte cibuli a paradajky na tenké plátky.
 - Na rozpáleném oleji orestujte nakrájenou cibuli dozlatova.
 - Přidejte plátky masa a smažte je po obou stranách do zlatova. Před dokončením smažení osolte a opepřete maso.
 - Houskové rohlíky rozkrojte a na spodní polovinu dejte plátek masa, plátek sýra, plátek paradajky a pár listů salátu.
 - V samostatné pánvi si rozehřejte olej a smažte bramborové hranolky dozlatova.
 - Pokud máte rádi pikantní příchuť, můžete si připravit křenovou omáčku spojením nastrouhaného křenu s majonézou. Dochutíte solí a pepřem podle chuti.
 - Poklademe vrchní polovinou rohlíku, případně namáčíme do omáčky a můžeme podávat s hranolky.
 

