26. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Gule Kambing
zdroj: Recepty 24/7

Gule ⁢Kambing – tradiční⁤ indonéské jídlo, ‍které​ v češtině znamená „kari⁣ s‌ kozího ⁣masa“. Tento recept⁣ nabízí šťavnaté kousky ​kozího masa, vařené v bohaté omáčce‌ z kokosového mléka a indonéských koření. ⁤S kombinací ‍pikantních ​a aromatických chutí⁤ se ⁤Gule Kambing stane skvělou volbou pro ty, kteří si rádi pochutnají ‍na vyváženém ‍a exotickém pokrmu. Dopřejte si zážitek ⁢z jedinečné indonéské ‌kuchyně a připravte si tento vynikající recept na ⁣Gule Kambing.

Suroviny

  • 500 ‌g jehněčího masa
  • 2 ‍cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • ½ ‌lžičky ⁢skořice
  • ½​ lžičky‌ kardamomu
  • 1⁤ lžička ⁢madras curry‌ koření
  • 1 lžička ⁤sladké papriky
  • sůl a pepř podle ⁣chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Maso ⁤nakrájejte na menší kousky. Cibuli a ⁣česnek oloupejte ‌a nakrájejte na drobné kousky. Papriku a rajčata omyjte a nakrájejte na malé kousky.
  2. V hrnci zahřejte ‌olej​ a osmahněte na něm ‍cibuli a česnek. ‌Přidejte maso a smažte ho z každé strany, dokud nedosáhne zlatavé ‍barvy.
  3. Přidejte papriku‍ a rajčata⁣ a restujte je spolu‍ s ⁤masem asi 5 minut.
  4. Do hrnce přidejte všechny ​koření (mletý kmín, koriandr,⁣ kurkumu, skořici, kardamom, ‍madras curry⁢ koření, sladkou papriku), ‍sůl‌ a pepř. Důkladně promíchejte.
  5. Zalijte vodou tak,⁣ aby⁢ maso bylo ‌ponořené, a vařte na ⁣mírném ‌ohni ‍asi 1,5⁢ hodiny, dokud maso nezměkne.
  6. Gule ‍je hotové, až se omáčka zredukuje a zhoustne. Dochutit podle chuti.
  7. Podávejte ‍s⁣ rýží ‍nebo chlebem a ozdobte nasekanou petrželkou.