26. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Gule Kambing – tradiční indonéské jídlo, které v češtině znamená „kari s kozího masa“. Tento recept nabízí šťavnaté kousky kozího masa, vařené v bohaté omáčce z kokosového mléka a indonéských koření. S kombinací pikantních a aromatických chutí se Gule Kambing stane skvělou volbou pro ty, kteří si rádi pochutnají na vyváženém a exotickém pokrmu. Dopřejte si zážitek z jedinečné indonéské kuchyně a připravte si tento vynikající recept na Gule Kambing.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 1 lžíce oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky kardamomu
- 1 lžička madras curry koření
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky. Papriku a rajčata omyjte a nakrájejte na malé kousky.
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte maso a smažte ho z každé strany, dokud nedosáhne zlatavé barvy.
- Přidejte papriku a rajčata a restujte je spolu s masem asi 5 minut.
- Do hrnce přidejte všechny koření (mletý kmín, koriandr, kurkumu, skořici, kardamom, madras curry koření, sladkou papriku), sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
- Zalijte vodou tak, aby maso bylo ponořené, a vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Gule je hotové, až se omáčka zredukuje a zhoustne. Dochutit podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo chlebem a ozdobte nasekanou petrželkou.