26. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohaté a aromatické gulášové kuře – tradiční indonéský recept na Gulai Ayam. Tento lahodný pokrm vás určitě dostane svou směsicí exotických koření, kokosového mléka a kuřecího masa. Připravte si jednoduchou a přesto ohromující chuťovou pláž, která vám rozechvěje chuťové pohárky. Pokrm inspirován jihovýchodní Asií je ideální pro zpestření vašeho jídelníčku a jistě potěší všechny gurmány.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 2 cibule (nakrájené na tenké plátky)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 2 cm skořice (rozemleté)
- 1 l kokosového mléka
- 2 citronové trávy (nasekané)
- 3 bobkové listy
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mletého kmínu
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli, česnek, skořici, bobkové listy a citronovou trávu, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho ze všech stran, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte mletý koriandr, kmín, sůl a pepř. Promíchejte a vařte dalších 2 minuty.
- Přidejte kokosové mléko a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte vařit přibližně 30 minut, dokud není kuřecí maso měkké a omáčka se zredukuje.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s vařenou rýží nebo chlebem.