14. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte grilovaný steak s chimichurri omáčkou a okořeňte svůj oběd neodolatelnou kombinací chutí. Tento recept vám přinese dokonalou harmonii grilovaného masa s bylinkovou omáčkou. Vychutnejte si lahodný argentinský pokrm plný intenzivních chutí!
Suroviny
- 2 kusy steaku (ribeye, angus, nebo podle preference)
- 1/2 šálku čerstvé petrželové nasekané
- 3 stroužky česneku
- 1/4 šálku čerstvé máty nasekané
- 1/4 čajová lžička mletého kajenského pepře
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Na prípravu chimichurri omáčky zmiešajte petržel, cesnak, mátu, kajenský pepř, olivový olej a vinný ocot v mixéri alebo v mixéry.
- Osolte a okoreňte omáčku podľa chuti.
- Steaky osolte a okoreňte z oboch strán a nechajte aspoň 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
- Zohrejte gril na stredne vysokú teplotu a grilujte steaky podľa preferencie.
- Po upečení nechajte steaky odpočívať niekoľko minút a servírujte so chimichurri omáčkou.