29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný grilovaný losos s teriyaki omáčkou je perfektní pokrm pro milovníky ryb. Tento recept nabízí kombinaci grilování a sladkokyselé teriyaki omáčky, která dodá lososu nezapomenutelnou chuť. Sledujte náš jednoduchý návod a během chvilky si vychutnáte luxusní pokrm doma.
Suroviny:
- 4 filety lososa
- 4 lžíce teriyaki omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sójového oleje
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl
Postup:
- Smíchejte teriyaki omáčku, med, sójový olej, sezamový olej a česnek v misce.
- Pokapejte losos marinádou z obou stran a nechte ho odležet v lednici minimálně 30 minut, ideálně však 1-2 hodiny.
- Předehřejte gril na středně vysokou teplotu a lehce jej vymažte olejem, aby se losos nelepil.
- Pokud přímo nechtějte grilovat na roštu, zabalte filety lososa do alobalu a grilujte přímo na alobalu, aby se losos nedrolil přes mřížku.
- Grilujte lososa přibližně 4-6 minut z každé strany, dokud není pevný na dotek a měkký uvnitř. Čas grilování závisí na tloušťce lososa.
- Podávejte lososa ihned, posypaného čerstvě mletým pepřem a osoleného podle chuti.