29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Grilovaný losos s teriyaki omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutný⁣ grilovaný‌ losos s⁣ teriyaki omáčkou ​je perfektní⁣ pokrm pro ⁢milovníky‍ ryb. Tento recept nabízí ⁣kombinaci‍ grilování a ‍sladkokyselé teriyaki omáčky, která ⁣dodá lososu ⁤nezapomenutelnou⁤ chuť. ⁣Sledujte náš jednoduchý návod a během ‍chvilky si vychutnáte luxusní pokrm doma. ⁤

Suroviny:

  • 4 filety lososa
  • 4 lžíce teriyaki omáčky
  • 2​ lžíce medu
  • 2 lžíce sójového ‍oleje
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku, ‍nakrájené⁢ na plátky
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl

Postup:

  1. Smíchejte‌ teriyaki omáčku, med, sójový olej, sezamový olej ⁣a česnek v misce.
  2. Pokapejte losos⁣ marinádou z obou stran a nechte ⁢ho odležet v⁢ lednici‌ minimálně 30 ‌minut, ideálně⁢ však 1-2 ⁢hodiny.
  3. Předehřejte gril⁢ na středně vysokou​ teplotu a lehce jej vymažte olejem,‌ aby‍ se losos nelepil.
  4. Pokud přímo nechtějte grilovat ⁢na roštu, zabalte filety lososa do alobalu a grilujte přímo⁣ na alobalu, aby se losos nedrolil přes mřížku.
  5. Grilujte ⁢lososa přibližně 4-6 minut z ‌každé ⁣strany, dokud není pevný na dotek a ‌měkký uvnitř. Čas grilování závisí na tloušťce⁢ lososa.
  6. Podávejte ‌lososa ihned, posypaného čerstvě mletým pepřem a⁢ osoleného⁢ podle chuti.