1. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na grilovanou picanhu s přírodním chimichurrim vám přinese jedinečnou chuť jihoamerické kuchyně přímo na vaše talíře. Grilované kousky picanhy jsou perfektně syté, šťavnaté a jemně nasládlé. Ještě více si je vychutnáte s přírodním chimichurrim, který jim dodá svěžest a pikantní aroma. S tímto receptem se stanete mistrem grilování a potěšíte nejen své rodinné příslušníky, ale také hosty na vašich letních oslavách.
Suroviny:
- 1 kg picanha
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce madagaskarského pepře
- 1 lžíce soli
Postup:
- Smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, madagaskarský pepř a sůl v misce.
- Picanhu opepřete a osolte z obou stran.
- Grilujte maso na středně vysoké teplotě 5-7 minut z každé strany pro středně propečenou picanhu.
- Hotové maso nechte 10 minut odpočinout pod alobalovým krytem.
- Pokrájejte maso na tenké plátky a podávejte s přírodním chimichurrim.