1. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Grilovaná picanha s přírodním chimichurrim
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept ‍na​ grilovanou picanhu s přírodním chimichurrim vám přinese jedinečnou chuť jihoamerické kuchyně přímo na⁢ vaše talíře. Grilované ⁤kousky picanhy jsou perfektně syté, šťavnaté‌ a jemně nasládlé.‍ Ještě více⁣ si je vychutnáte s přírodním chimichurrim, který jim⁣ dodá ‌svěžest a pikantní aroma. S tímto receptem ⁢se stanete mistrem‍ grilování a potěšíte nejen⁣ své rodinné příslušníky,⁤ ale také hosty na vašich letních oslavách.

Suroviny:

  • 1⁢ kg picanha
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce​ madagaskarského pepře
  • 1 lžíce ‌soli

Postup:

  1. Smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, madagaskarský pepř a sůl⁢ v misce.
  2. Picanhu opepřete a osolte z ‍obou stran.
  3. Grilujte maso na středně vysoké teplotě ⁤5-7 minut z každé⁣ strany pro‍ středně propečenou picanhu.
  4. Hotové maso nechte 10 minut odpočinout​ pod‌ alobalovým krytem.
  5. Pokrájejte maso na tenké​ plátky a podávejte s přírodním ‌chimichurrim.