6. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Gado gado salát je tradiční indonéský pokrm plný chuti a barev. Tento recept vám ukáže, jak si připravit tento osvěžující salát bohatý na zeleninu a omáčku. Skvělý pro vegetariány i masožravce, tento salát je plný výživných ingrediencí, jako jsou čerstvé zeleniny, tofu, vejce a arašídy. Připravte si ho snadno a rychle a užijte si kombinaci exotických chutí přímo u vás doma.
Suroviny
- 300 g vařených brambor
- 200 g čerstvého zelí
- 150 g mrkve
- 100 g sterilizovaného bambusu
- 100 g sterilizovaných klíčků
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce arašídového oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička kari pasty
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
- pražené arašídy na ozdobu
Postup
- Nastrouhejte brambory, zelí a mrkev na nudličky.
- Na patnáct minut namočte klíčky v horké vodě a poté je sceďte.
- V hrnci svařte bambus a po uvaření ho sceďte.
- Smíchejte arašídový olej, sojovou omáčku, třtinový cukr, kari pastu, citronovou šťávu, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř v misce a připravenou směs použijte jako omáčku.
- Smíchejte nakrájené brambory, zelí, mrkev, bambus a klíčky ve velké míse.
- Přidejte omáčku a důkladně promíchejte.
- Podávejte ozdobené praženými arašídy.