11. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Fritované krevety s ryží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na lahodné fritované krevety s jemnou ‍ryží.‌ Křupavé krevety obalené v křehké strouhance a podávané s aromatickou rýží jsou skvělou volbou na‍ rychlý a chutný oběd či večeři. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si exotickou chuť moře přímo doma v pohodlí vaší kuchyně!‌

Suroviny:

  • 200g⁢ krevet
  • 1‍ šálek rýže
  • 1 vajíčko
  • 1 šálku strouhanky
  • sůl, pepř,‍ olej na smažení

Postup:

1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme ji vychladnout.

2. Krevety očistíme a osušíme ubrouskem.

3. Ve vhodné misce rozklepneme⁣ vajíčko a osolíme a‍ opepříme podle chuti.

4. Krevety⁢ namáčíme nejprve do vajíčka a potom obalíme ve strouhance.

5.⁤ Rozpálíme olej na pánvi​ a smažíme krevety z obou stran, až budou⁣ krásně zlaté.

6. ⁤Hotové krevety podáváme s uvařenou rýží.