28. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Fettuccine Alfredo je klasické italské jídlo, které se skládá z čerstvých širokých těstovin, bohaté krémové omáčky a lahodných sýrových plátků. Tento recept je jednoduchý, rychlý a perfektní pro všechny milovníky těstovin. Sledujte naše kroky a naučte se, jak připravit autentický Fettuccine Alfredo jako profesionál. Vaše chuťové pohárky vám za to budou vděčné!
Suroviny
- 250 g fettuccine těstovin
- 100 g másla
- 200 ml smetany ke šlehání (nebo kysaná smetana)
- 100 g parmazánu, nastrouhaného
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte fettuccine těstoviny dle pokynů na obalu.
- V menším hrnci rozpusťte máslo na středním ohni.
- Přidejte smetanu ke šlehání a vařte, dokud se směs nezačne zahřívat.
- Přidejte nastrouhaný parmazán a nechte ho rozpustit, občas zamíchejte.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin.
- Ochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Odkalujte uvařené fettuccine nudle a přidejte je do omáčky.
- Dobře promíchejte, aby se těstoviny prostřednictvím omáčky dostatečně promísily.
- Servírujte na talíře a ozdobte čerstvým petrželem.