7. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Falconův šaorma: Vyzkoušejte recept na oblíbený tradiční český jídlo – Falconův šaorma. Kombinace lahodného kuřecího masa s exotickými kořením a čerstvou zeleninou v křupavé pita chlebu je neodolatelná. S naším podrobným návodem a tipy budete schopni připravit tento lahodný pokrm ve vlastní kuchyni. Překvapte své blízké neodolatelnou chutí a obohaťte svoji kulinářskou dovednost o tento autentický recept.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (prsní filé)
 - 4 ks pita chleba
 - 200 g červeného zelí
 - 1 velká cibule
 - 2 rajčata
 - 1 okurka na zelném nátěru
 - 1 limetka
 - 4 lžíce jogurtového dressing
 - sůl a pepř podle chuti
 - olej na smažení
 
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky a osolte s pepřem.
 - Na rozehřáté pánvi s olejem orestujte maso z obou stran dozlatova.
 - Na jiné pánvi osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
 - Přidejte na pánvi červené zelí a kousek vymačkané limetky. Restujte 5 minut, dokud zelí nezměkne.
 - Přidejte na pánvi na kolečka nakrájená rajčata a okurku. Smažte ještě 2 minuty a ochuťte solí a pepřem.
 - Pita chleba si dejte v ohřáté troubě na 10 minut, dokud nezíská křehkost.
 - Na každou pita chleba nasypte směs zeleniny a maso. Přilijte jogurtový dressing. Zaklapněte chlebem a do konečného tvaru přetočte papír na šaormu.
 - Falconův šaorma je hotový. Dobrou chuť!
 

