28. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný exotický pikantní kuřecí kari, které vás zavede do světa vzdálených krajů. Tento recept vám umožní vytvořit vyváženou kombinaci masa, zeleniny a aromatických asijských koření. S jemnou sladkou a pikantní omáčkou, která vám rozvíří chuťové pohárky, se toto kari stane vaší novou oblíbenou pokrmovou volbou. S jednoduchými instrukcemi a dostupnými ingrediencemi je tento recept ideální pro všechny, kteří chtějí objevovat nové chuťové dobrodružství.
Exotický pikantní kuřecí kari
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 zelená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 pórek (nakrájený na kolečka)
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- 1 plechovka kokosového mléka
- Sůl a pepř dle chuti
- S čerstvou koriandrovou naťí a naaranžovat
Postup:
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a orestujte ho z každé strany.
- Přidejte do hrnce papriky a pórek a smažte je společně s masem krátce, asi 2-3 minuty.
- Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr, kmín a skořici a promíchejte tak, aby se koření rovnoměrně rozložilo v hrnci.
- Nalijte do hrnce kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud kuřecí maso není měkké a dochutíte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte exotické pikantní kuřecí kari s rýží a posypte čerstvou koriandrovou naťí.