22. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Empanadas z hovězího masa
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste​ si uvařit ‌lahodné empanady z hovězího masa s křupavým‍ těstem a pikantním náplní. Tento recept⁢ vás okouzlí jednoduchostí⁢ přípravy a ​bohatou chutí. Vyzkoušejte ho ještě ​dnes!

Suroviny

  • 400g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky⁢ česneku
  • 1 paprika
  • 1‌ rajče
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ ​lžičky ‌kmínu
  • ¼ lžičky skořice
  • sůl a pepř
  • sušený oregano
  • olivový olej
  • hotový listový těsto

Postup

  1. Na ⁣oleji orestujeme na drobné kousky⁤ nakrájenou cibuli a ‌prolisovaný ⁣česnek.
  2. Přidáme ‍na kostky nakrájené hovězí maso a⁣ za občasného promíchání necháme zatáhnout.
  3. Přidáme⁣ na proužky⁤ nakrájenou papriku a oloupaná a na kousky ⁤nakrájená rajčata.
  4. Ochutíme solí,‍ pepřem, mletou ​paprikou, kmínem, skořicí⁢ a ‍oreganem.
  5. Nechejte chvilku provařit a vychladnout.
  6. Listové těsto ⁤rozválíme a vykrajujeme kruhy, na každý ⁢kruh dáme​ lžičku⁣ náplně a složíme na půlku.
  7. Okraje stlačíme a kapsy ukládáme na plech⁢ vyložený pečicím papírem.
  8. Předehřejeme‌ troubu na 180 stupňů a empanadas pečeme dozlatova.