23. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Empanadas s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte náš​ recept na Empanadas s hovězím masem. Tyto argentinské plněné pečivo ⁤jsou skvělou volbou pro oběd či večeři. Zdravý ​recept‌ plný chutí! Omlouvám se za zmatek, ale asistent nemůže‌ generovat HTML⁢ kód v tomto prostředí. Můžu poskytnout textovou verzi​ receptu na ‌Empanadas s hovězím masem a ⁢můžete ji ‍pak ‌převést do HTML formátu.

„Suroviny“

pro těstíčko:
– 2 ⁢šálky hladké mouky
– 1/2 lžičky soli
– 113g studeného⁢ másla, nasekaného na malé kousky
– 1 vejce
– 1/3 ‍šálku studené vody
– 1 lžička bílého octa

Pro náplň:
-‌ 1 lžíci olivového oleje
– 1 malou cibuli, nakrájenou na⁤ drobno
– 2 stroužky česneku, nakrájené na drobno
– 500g mletého hovězího masa
– 1/2 šálku hovězího vývaru
– 1/2 lžičky koriandru
– 1/2 lžičky kumínu
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 lžičku papriky
– 1/4 lžičky⁤ mletého kajenského ‍pepře
– 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
– 1/2 šálku nakrájených černých oliv

„Postup“

1. Začněte přípravou těsta. V míse smíchejte mouku se solí. Přidejte máslo a promíchejte,⁤ dokud se směs nestane hrubou. Beat vejce, vodu a ocet a míchat. Přidejte to do misky s moukou a máslem.Míchejte,‍ dokud⁢ se těsto‌ nezačne držet pohromadě. Těsto zabalte do plastového obalu a dejte jej na hodinu do ledničky.

2. Mezitím si připravte ​náplň. V⁤ pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli ‌a česnek. Restujte je, dokud nejsou měkké.

3. Přidejte mleté hovězí a vařte, ​dokud není hnědé a dobře hotové. Poté přidejte hovězí vývar, koriandr, kumin, sůl,‍ pepř, papriku a cayenne. Smažte dál, dokud se většina ‍vývaru nevypaří.

4. Směs ‍odstavte z plotny a přidejte petrželku‍ a olivy. Nechte náplň vychladnout.5. Předehřejte troubu na 200°C. Vyndejte těsto z ledničky a rozdělte ho na 12 kousků.Každý kus vyválejte na placku o průměru asi 10 cm.

6. Na jednu polovinu každé placky⁤ naložte asi 2 lžíce náplně. Položte druhou polovinu placky přes náplň a pečlivě ji ⁢okraje stiskněte. Můžete‌ použít vidličku na vytvoření vzoru podél okrajů.

7. Pečte empanadas v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud ‌nejsou ‍zlatohnědé. Nechejte je chladit na mřížce než je podáváte.

Tento recept na ⁤Empanadas s hovězím masem je ideální⁢ pro večírek nebo jako chutná jednohubka. ⁣Užijte si je s oblíbenými ​omáčkami a dipy. Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář