
Vyzkoušejte náš recept na Empanadas s hovězím masem. Tyto argentinské plněné pečivo jsou skvělou volbou pro oběd či večeři. Zdravý recept plný chutí! Omlouvám se za zmatek, ale asistent nemůže generovat HTML kód v tomto prostředí. Můžu poskytnout textovou verzi receptu na Empanadas s hovězím masem a můžete ji pak převést do HTML formátu.
„Suroviny“
pro těstíčko:
– 2 šálky hladké mouky
– 1/2 lžičky soli
– 113g studeného másla, nasekaného na malé kousky
– 1 vejce
– 1/3 šálku studené vody
– 1 lžička bílého octa
Pro náplň:
- 1 lžíci olivového oleje
– 1 malou cibuli, nakrájenou na drobno
– 2 stroužky česneku, nakrájené na drobno
– 500g mletého hovězího masa
– 1/2 šálku hovězího vývaru
– 1/2 lžičky koriandru
– 1/2 lžičky kumínu
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 lžičku papriky
– 1/4 lžičky mletého kajenského pepře
– 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
– 1/2 šálku nakrájených černých oliv
„Postup“
1. Začněte přípravou těsta. V míse smíchejte mouku se solí. Přidejte máslo a promíchejte, dokud se směs nestane hrubou. Beat vejce, vodu a ocet a míchat. Přidejte to do misky s moukou a máslem.Míchejte, dokud se těsto nezačne držet pohromadě. Těsto zabalte do plastového obalu a dejte jej na hodinu do ledničky.
2. Mezitím si připravte náplň. V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Restujte je, dokud nejsou měkké.
3. Přidejte mleté hovězí a vařte, dokud není hnědé a dobře hotové. Poté přidejte hovězí vývar, koriandr, kumin, sůl, pepř, papriku a cayenne. Smažte dál, dokud se většina vývaru nevypaří.
4. Směs odstavte z plotny a přidejte petrželku a olivy. Nechte náplň vychladnout.5. Předehřejte troubu na 200°C. Vyndejte těsto z ledničky a rozdělte ho na 12 kousků.Každý kus vyválejte na placku o průměru asi 10 cm.
6. Na jednu polovinu každé placky naložte asi 2 lžíce náplně. Položte druhou polovinu placky přes náplň a pečlivě ji okraje stiskněte. Můžete použít vidličku na vytvoření vzoru podél okrajů.
7. Pečte empanadas v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou zlatohnědé. Nechejte je chladit na mřížce než je podáváte.
Tento recept na Empanadas s hovězím masem je ideální pro večírek nebo jako chutná jednohubka. Užijte si je s oblíbenými omáčkami a dipy. Dobrou chuť!

