9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Džoudžeh kebab – autentický perský recept na pikantní grilované kousky drůbežího masa. Připravte si tento jednoduchý a chutný kebab plný orientálních koření, který ocení milovníci pikantního jídla. S ledově čerstvou salátovou zeleninou a omáčkou z jogurtu bude váš džoudžeh kebab skvělou volbou pro letní grilování s přáteli a rodinou. Sledujte náš recept krok za krokem a připravte si oslnivou perskou specialitu přímo ve své kuchyni.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
 - 2 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžíce jogurtu
 - 1 lžíce citronové šťávy
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mleté papriky
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup
- V misce smíchejte jogurt, citronovou šťávu, mletý koriandr, mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř.
 - Oloupejte a nasekejte cibule a česnek. Přidejte k marinádě a dobře promíchejte.
 - Maso nakrájejte na menší kousky, přidejte do marinády a nechte odležet minimálně 1 hodinu v lednici.
 - Před přípravou kebabu dejte na dřevěné špejle namočené ve vodě.
 - Grilujte kebaby na rozpáleném grilu nebo je smažte na pánvi po dobu přibližně 10 minut, dokud nejsou zevnitř propečená.
 - Servírujte s plackou nebo chlebem, zeleninou a omáčkou podle chuti.
 

