10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Dýňový kari s krevetami je lahodný a exotický pokrm plný aromatických koření a výrazných chutí. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky krevet a exotických pokrmů. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodnou exotickou chuť dýně a kari.
Suroviny
- 500g dýně
- 250g krevet
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte a nakrájejte dýni na kostičky. Očistěte krevety a osušte je papírovým ubrouskem.
- V pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájenou dýni a restujte několik minut, dokud dýně nezměkne.
- Přisypte kari koření, kurkumu, zázvor a promíchejte.
- Přidejte kokosové mléko a vařte dalších 10 minut, dokud se omáčka zahustí.
- Přidejte krevety a restujte 3-4 minuty, dokud nezměknou.
- Ochutnejte solí a pepřem a případně dochuťte podle chuti.
- Sužte s rýží nebo naan chlebem a podávejte ještě teplé.