29. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Dýňová kari polévka
zdroj: Recepty 24/7

Dýňová kari‍ polévka je výborným způsobem, jak si vychutnat chutné a zdravé obědové jídlo. ⁣Tato lahodná polévka je připravena z čerstvé dýně a aromatických ‌kari ‍koření, které jí dodává pikantní a exotickou chuť. Výhodou‌ této polévky je, že obsahuje pouze přírodní ingredience a je bohatá na vitamíny a minerály. S její ⁣přípravou nebudete muset trávit hodiny⁢ v kuchyni,⁤ protože je‌ rychle hotová. Pusťte se do přípravy dýňové kari ⁣polévky a připravte si skvělé⁢ jídlo plné ⁣chuti a ⁣zdraví.

Suroviny

  • 1 malá dýně (cca 1 kg)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého ⁤zázvoru
  • 400 ml‌ kokosového mléka
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Dýni oloupejte, odstraňte semena⁤ a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kousky.
  3. Na pánvi si rozpalte olej a na něm osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte kari​ koření, kmín a zázvor a promíchejte.
  5. Přidejte dýňové kousky a orestujte je spolu s kořením asi 5 minut.
  6. Přidejte kokosové mléko a zeleninový vývar. Povařte a pak‍ snižte teplotu a vařte zhruba 20-25 minut, dokud není dýně měkká.
  7. Smetanu přidejte‌ do polévky a vařte ještě pár minut.
  8. Polévku rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
  9. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  10. Podávejte ‍horkou a můžete ozdobit lístky‍ čerstvého koriandru.