29. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Dýňová kari polévka je výborným způsobem, jak si vychutnat chutné a zdravé obědové jídlo. Tato lahodná polévka je připravena z čerstvé dýně a aromatických kari koření, které jí dodává pikantní a exotickou chuť. Výhodou této polévky je, že obsahuje pouze přírodní ingredience a je bohatá na vitamíny a minerály. S její přípravou nebudete muset trávit hodiny v kuchyni, protože je rychle hotová. Pusťte se do přípravy dýňové kari polévky a připravte si skvělé jídlo plné chuti a zdraví.
Suroviny
- 1 malá dýně (cca 1 kg)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 400 ml kokosového mléka
- 600 ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Dýni oloupejte, odstraňte semena a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kousky.
- Na pánvi si rozpalte olej a na něm osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kari koření, kmín a zázvor a promíchejte.
- Přidejte dýňové kousky a orestujte je spolu s kořením asi 5 minut.
- Přidejte kokosové mléko a zeleninový vývar. Povařte a pak snižte teplotu a vařte zhruba 20-25 minut, dokud není dýně měkká.
- Smetanu přidejte do polévky a vařte ještě pár minut.
- Polévku rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte horkou a můžete ozdobit lístky čerstvého koriandru.