2. 5. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné dušené hovězí s pimenty, které se rozplývá na jazyku. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky pikantních chutí a je snadno připravitelný. Podívejte se na náš jednoduchý postup krok za krokem a vychutnejte si dokonalou kombinaci masa s exotickými pimenty.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletých pimentů
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 400ml hovězího vývaru
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek jemně nasekejte.
- Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli, přidejte česnek a pár minut restujte.
- Přidejte kousek maso a za občasného míchání ho osmažte ze všech stran dozlatova.
- Přisypte piment, papriku, kmín, sůl a pepř a promíchejte.
- Zalijte hovězím vývarem, přiklopte poklicí a nechte dusit asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Podávejte s rýží nebo chlebem.

