2. 5. 2025
Autor: Olga Vařilová
Dušené hovězí s pimenty.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné⁢ dušené ⁤hovězí s pimenty, které se rozplývá na jazyku. Tento recept je skvělou ⁤volbou ‍pro milovníky pikantních chutí a je⁤ snadno připravitelný.‌ Podívejte se ‍na náš ⁤jednoduchý postup krok za krokem a vychutnejte si dokonalou kombinaci ‌masa s exotickými pimenty. ⁢

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 2⁤ lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletých pimentů
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 400ml hovězího vývaru

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli‍ a česnek jemně⁣ nasekejte.
  3. Na ⁤rozpáleném oleji osmahněte cibuli, přidejte česnek a​ pár​ minut restujte.
  4. Přidejte kousek maso‌ a za občasného‌ míchání ho osmažte ze ⁣všech stran dozlatova.
  5. Přisypte piment, papriku, kmín, sůl a pepř a promíchejte.
  6. Zalijte hovězím vývarem, přiklopte poklicí a nechte dusit asi 1,5 hodiny, dokud maso​ není měkké.
  7. Podávejte s rýží nebo⁣ chlebem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *