16. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Domácí těstoviny s pestem.
zdroj: Recepty 24/7

Domácí⁤ těstoviny s ‌pestem jsou nadýchané‍ a lahodné. Tato snadno přípravitelná italská specialita⁢ je plná čerstvých a aromatických⁤ ingrediencí, které ​určitě uspokojí i ty⁤ nejnáročnější‍ chuťové ‍buňky. Nechte se unést do světa⁣ italské ⁢kuchyně⁤ a vyzkoušejte tento recept pro oživení vašich⁣ obědů či večeří.

Suroviny:

  • 500 g⁣ hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 ⁢lžička soli
  • 2 lžíce olivového ​oleje
  • 100​ g parmazánu
  • 2 hrsti bazalkových⁣ lístků
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 g piniových oříšků
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Ve ⁤velké míse⁣ smíchejte ‌mouku, vejce, sůl a olej, dokud‌ nevznikne těsto.
  2. Těsto ⁢vytvarujte do gule‍ a nechte ho odpočinout přikryté utěrkou po dobu ‌30 ‍minut.
  3. Mezitím připravte pesto. V mixéru⁢ smíchejte parmazán, bazalkové lístky, česnek, ‌olivový olej, piniové‍ oříšky,​ sůl‍ a pepř. Mixujte, dokud ‍nedosáhnete⁤ hladké konzistence.
  4. Rozválejte těsto na tenký plát a nakrájejte ⁣ho⁢ na proužky nebo⁢ oblíbený tvar pro těstoviny.
  5. V hrnci s⁤ osolenou vodou‍ vařte těstoviny asi⁢ 3-5‍ minut, nebo ‌dokud nebudou al dente.
  6. Sceděte těstoviny a ​smíchejte je‍ s‍ připraveným pestem.
  7. Případně podávejte s čerstvým bazalkovým lístkem a parmazánem.