16. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Domácí pizza margherita
zdroj: Recepty 24/7

Domácí pizza margherita – Jak připravit lahodnou italskou pizzu Margherita ve svém​ vlastním ⁢domě? Tento ⁤recept vám⁤ ukáže, jak jednoduše a ⁢rychle připravit dokonalou klasiku plnou ⁢svěžích rajčat,​ čerstvé ‌mozzarelly a aromatické bazalky. S několika kroky a několika ‌jednoduchými ingrediencemi si užijte autentickou⁢ chuť Itálie a upečte si​ výjimečnou domácí ⁤pizzu⁢ Margherita.

Suroviny

  • 400 g hladké mouky
  • 10 g soli
  • 250⁣ ml vlažné‍ vody
  • 20⁣ g čerstvé⁢ droždí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200‍ g rajčatové omáčky
  • 200 g mozzarelly
  • Čerstvý bazalkový lístek
  • Sůl, pepř a oregano dle chuti

Postup

  1. Ve vlažné vodě‍ rozpusťte droždí​ a ​nechte 10 minut odstát, dokud nepřijde na ⁤povrch pěna.
  2. Do mísy prosijte ‌mouku ⁤a‌ smíchejte ji s solí.
  3. Přidejte rozpuštěné droždí a olivový olej.
  4. Zpracujte těsto rukama ‍nebo ​pomocí​ robotu s‌ hnětacím ‍hákem, dokud⁣ nedostanete hladkou a elastickou‍ hmotu.
  5. Těsto nechte vykynout přikryté utěrkou na teplém místě po ‌dobu⁣ 1-2 hodin, dokud zdvojnásobí ⁣svůj objem.
  6. Předehřejte troubu na⁢ 220°C.
  7. Rozdělte těsto ⁣na dvě části‍ a ‌každou vyválejte na ​pomoučeném ​vále.
  8. Natřete rajčatovou omáčkou ⁣a ⁤rozložte ⁤kousky mozzarelly⁣ na obou plátech těsta.
  9. Přidejte bazalkový lístek a dochuťte solí, pepřem a oreganem.
  10. Pečte v troubě po dobu 12-15 minut, dokud těsto nezezlátne a mozzarella neroztaje.
  11. Vyjměte z trouby a nechte‍ trochu vychladnout před podáváním.⁢ Nakrájíme na kousky a můžeme servírovat.