20. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na domácí pizza Margherita vám umožní si vychutnat klasickou italskou specialitu přímo z pohodlí vašeho domova. S použitím čerstvých a kvalitních surovin, jako je čerstvý rajčatový základ, bylinná omáčka a kvalitní mozarella, vytvoříte dokonalou kombinaci chutí. Dopřejte si tento jednoduchý a oblíbený recept na pizzu Margherita a užijte si výtečný gastronomický zážitek. Vaše chuťové pohárky určitě ocení tento klasický a lahodný pokrm.
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 150 ml vlažné vody
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g passaty
- 150 g mozzarelly
- 5-7 cherry rajčat
- čerstvý bazalkový list
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte vodu a olivový olej a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody, pokud je příliš lepkavé, přidejte trochu mouky. Těsto nechte odležet asi 30 minut na teplém místě.
- Pečící troubu předehřejte na 220 °C.
- Těsto rozdělte na dvě části a každou vyválejte na tenký plát. Položte pláty na plech vyložený pečicím papírem.
- Přidejte passatu na těsto jako omáčku. Rozprostřete ji po celém povrchu a nechte okraje volné.
- Na omáčku rozsypte na kousky nakrájenou mozzarellu. Přidejte nakrájená cherry rajčata.
- Ochutnejte sůl a pepř podle chuti. Přidejte bazalkové listy.
- Pizzy pečte v předehřáté troubě asi 12-15 minut, nebo dokud nejsou křupavé a zlatavé.
- Vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout. Nakrájejte na kousky a podávejte ještě teplé.