8. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Domácí lasagne s rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Naše „Domácí lasagne s rajčaty“ je dokonalým receptem pro milovníky‍ italské kuchyně. Tato chuťově vyvážená a sýrově lahodná ⁢lasagne je připravena s čerstvými rajčaty a vrstvami křehkých těstovin, směsí⁢ sýrů a výživným masovým ragú. S naším jednoduchým návodem a tipy našich ‌šéfkuchařů⁢ vytvoříte domácí verzi tohoto oblíbeného tradičního jídla. Dopřejte si skvělou večeři s naší „Domácí lasagne s rajčaty“.

Suroviny

  • 250 g lasagníových plátů
  • 500 g mletého‌ masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g rajčatového pyré
  • 200​ ml ​smetany ke šlehání
  • 200 g strouhaného sýru
  • sůl, pepř, oregano, bazalka, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a mleté maso. Osolíme, opepříme a opékáme, dokud maso není zcela uvařené.
  2. Přidáme rajčatové pyré, oregano a bazalku. Prohřejeme a necháme povařit asi 10 minut.
  3. V mezidobí si připravíme bešamelovou omáčku. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, ‍přidáme‌ mouku ​a za stálého ‌míchání ji⁢ zpěníme. Postupně přidáváme smetanu​ ke šlehání za neustálého míchání, ‍dokud nevznikne hladká omáčka. Ochutíme solí a pepřem.
  4. Vymažeme a vymydleme zapékací misku. Na ‍dno misky dáme vrstvu bešamelové omáčky, na ní plát lasagní.⁤ Na lasagníový plát naneseme vrstvu rajčatového masa, přikryjeme dalším ⁣plátem a opakujeme, dokud nám pláty nepřestanou.
  5. Na poslední vrstvu plátů nanášíme bešamelovou omáčku a posypeme ⁢strouhaným sýrem.
  6. Zapékací misku s lasagní ‍dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečeme asi 30 minut, dokud povrch lákání nezezlátne.
  7. Po upečení ‌necháme lasagni chvíli⁣ odpočinout a pak ji‌ můžeme podávat. Dobrou ​chuť!