21. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí lasagne s boloňskou omáčkou je klasické italské jídlo plné bohatých a lahodných chutí. Tato lahodná kombinace vrstevno připraveného těsta, syrového masa a husté boloňské omáčky oslní vaše chuťové pohárky. Recept vás provede jednoduchým procesem přípravy domácích lasagní a umožní vám vytvořit ohromující výsledek. Získejte chuť Itálie přímo do své kuchyně s tímto skvělým a autentickým receptem na domácí lasagne.
Suroviny:
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená na malé kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 400 g rajčatového pyré
- 2 lžíce rajčatového koncentrátu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
- 9 sušených lasagní plátů
- 300 g mléčného sýra, nastrouhaného
- grilovací sýr, nastrouhaný na vrchní vrstvu
Postup:
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte cibuli do zlatova. Přidejte česnek a mleté maso. Vařte, dokud maso není dobře propečené.
- Přidejte rajčatové pyré, rajčatový koncentrát, oregano a bazalku. Dobře promíchejte a dokuste solí a pepřem. Nechte omáčku vařit přibližně 20 minut, aby se všechny chutě propojily.
- Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
- Do zapékací mísy nalijte trochu boloňské omáčky a na ni položte 3 lasagní pláty. Poté přidejte další vrstvu omáčky a posypete sýrem. Opakujte tento postup, dokud nevyužijete všechny suroviny. Na vrchní vrstvu přidejte grilovací sýr.
- Pokryjte zapékací mísu alobalem nebo pečicím papírem a dejte do trouby. Pečte 20 minut. Poté odstraňte alobal nebo pečicí papír a pečte dalších 10 minut, dokud sýr na vrchní vrstvě nezíská zlatou barvu.
- Vyndejte z trouby a nechte chvíli odpočinout. Nakrájejte na porce a podávejte teplé.