21. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Domácí lasagne s boloňskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Domácí lasagne s boloňskou omáčkou je klasické italské jídlo plné ​bohatých‌ a lahodných chutí. Tato lahodná‌ kombinace ​vrstevno připraveného těsta, syrového masa⁢ a husté boloňské‍ omáčky oslní ⁣vaše‌ chuťové ​pohárky. Recept vás provede jednoduchým procesem⁢ přípravy ⁢domácích lasagní a umožní vám vytvořit ohromující ⁣výsledek. Získejte chuť ​Itálie ‌přímo ​do své​ kuchyně ⁣s tímto skvělým a autentickým‍ receptem na domácí lasagne.

Suroviny:

  • 400 g mletého ‍hovězího ⁢masa
  • 1 cibule, nakrájená⁤ na malé kostičky
  • 2⁢ stroužky česneku, jemně⁤ nasekané
  • 400 g rajčatového pyré
  • 2 lžíce‌ rajčatového koncentrátu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a pepř dle‌ chuti
  • olivový olej
  • 9 ‍sušených lasagní plátů
  • 300 g mléčného sýra, nastrouhaného
  • grilovací sýr,⁣ nastrouhaný na vrchní vrstvu

Postup:

  1. Na pánvi zahřejte ⁣olivový olej ⁣a​ osmažte cibuli do zlatova. Přidejte česnek​ a mleté maso. Vařte, dokud maso není dobře propečené.
  2. Přidejte rajčatové pyré, rajčatový koncentrát, oregano ‍a bazalku. Dobře promíchejte⁢ a dokuste ‍solí a pepřem. Nechte omáčku vařit ⁣přibližně 20 minut,⁤ aby se všechny chutě propojily.
  3. Mezitím předehřejte troubu ⁢na 180‍ °C.
  4. Do zapékací mísy⁤ nalijte trochu ⁣boloňské omáčky a na ni položte 3 lasagní pláty. Poté přidejte další⁤ vrstvu omáčky ⁣a posypete sýrem. Opakujte tento postup, dokud nevyužijete všechny suroviny. Na vrchní ​vrstvu přidejte grilovací⁣ sýr.
  5. Pokryjte zapékací mísu alobalem nebo ‌pečicím⁢ papírem a dejte do trouby. Pečte 20 minut. ‌Poté ⁢odstraňte alobal nebo pečicí papír​ a ⁤pečte dalších 10⁢ minut, dokud sýr na vrchní vrstvě ‌nezíská zlatou⁤ barvu.
  6. Vyndejte z trouby a nechte chvíli odpočinout. Nakrájejte‌ na porce a podávejte⁣ teplé.