Tento recept na domácí italské těstoviny vám umožní vytvořit si lahodnou a autentickou italskou specialitu přímo v pohodlí vaší kuchyně. Nalaďte se na italskou atmosféru a překvapte svou rodinu nebo hosty jedinečným zážitkem. S několika jednoduchými surovinami a tímto snadno pochopitelným receptem si můžete vychutnat čerstvé, skvěle chutnající těstoviny připravené přesně podle svého gusta. Připravte si originální těsto, vyválejte ho do tenkých placků a vyberte si tu správnou tvarovku, abyste vytvořili svou vlastní specialitu. Neodolatelná chuť, kterou můžete dosáhnout, bude stát za to. Připravte si tento recept a zjistěte, jak snadné je přinést lahodnost italské kuchyně přímo do vašeho domova.
Suroviny
- 250g hladké mouky
- 2 vejce
- špetka soli
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- V míse smíchejte mouku se solí.
- Vytvořte důlek uprostřed mouky.
- Do důlku rozklepněte vejce a přidejte olivový olej.
- Postupně začněte promíchávat všechny suroviny vidličkou.
- Když se začnou suroviny spojovat, přeneste je na pomoučený válec a hněťte rukama, dokud nezískáte hladké elastické těsto.
- Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte ho odpočinout při pokojové teplotě asi 30 minut.
- Nyní si připravte stroj na těstoviny nebo pomůcky na ruční vyvalování těsta.
- Rozdělte těsto na menší části a postupně je protahujte strojem na těstoviny nebo vyválejte ručně přímo na pomoučeném válečku. Těsto by mělo být co nejtenčí.
- Poté, co máte vyválené těsto, můžete ho nakrájet na požadované tvary, například na tagliatelle, fusilli nebo ravioli.
- Hotové těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě asi 2-3 minuty, nebo dokud nejsou al dente.
- Podávejte s oblíbenou omáčkou a posypeme čerstvým parmazánem.