5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutná domácí italská pizzová koule je tu! S tímto receptem si můžete vychutnat klasické italské jídlo přímo u vás doma. Těsto je jednoduché a rychlé připravit, a v kombinaci s lahodnými ingrediencemi vytvoříte pizzové koule, které vás nadchnou. Přineste si lahodnou italskou atmosféru přímo na svůj talíř.
Suroviny:
- 400g hladké mouky
- 250ml vlažné vody
- 7g sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 200g strouhaného sýra
- 100g salámu
- 100g cherry rajčátek
- čerstvý bazalkový list
- oregano
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup:
- Smíchejte vlažnou vodu, droždí a lžičku soli ve velké míse. Nechte 5 minut odstát, dokud směs nezačne pěnit.
- Přidejte mouku a olivový olej a hněťte těsto, dokud se nevytvoří hladká a elastická hmota. Případně přidejte více vody nebo mouky, pokud je těsto příliš lepkavé nebo suché.
- Pokryjte misku utěrkou a nechte těsto zdvojnásobit svůj objem, což by mělo trvat přibližně 1 hodinu.
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Rozdělte těsto na menší kousky a každý formujte do tvaru malé pizzové koule.
- Na pomoučeném povrchu rozválejte každou kuličku na tenký plát a přenesete na plech vyložený pečicím papírem.
- Posypte každou pizzovou kuličku strouhaným sýrem, salámem a cherry rajčátky. Přidejte bazalkový list, oregano, sůl a pepř podle chuti.
- Pečte pizzové koule asi 12-15 minut, nebo dokud těsto nezačne zezlátnout a sýr se neroztaví a nezačne lehce hnědnout.
- Vyjměte z trouby a nechte trochu vychladnout. Podávejte teplé.