19. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Domácí italská pizza Margherita
zdroj: Recepty 24/7

⁣Hledáte dokonalý recept na ​domácí italskou pizzu Margherita? S naším⁢ jednoduchým a chutným ⁣receptem si můžete⁢ připravit tu nejlepší pizza přímo v pohodlí vaší kuchyně. Základem je čerstvé těsto, které si připravíte sami, a vrstva lahodného rajčatového základu. Na vrch pak přidáte plátky lahodné mozzarelly, ⁤čerstvý⁤ bazalkový list ⁤a špetku soli. Nechte pizzu pár minut péct v troubě a na ⁣konci si užívejte dokonalou italskou Margheritu – skvělou na rychlý oběd i večeři.

Suroviny:

  • 300 g hladyne
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ⁤ml passaty
  • sůl
  • 150 g mozzarelly
  • 2 rajčata
  • čerstvý‍ bazalkový‍ list

Postup:

  1. Nejprve si připravíme ⁢těsto. Ve⁢ větší míse smícháme⁣ hladyň, 1⁤ lžíci olivového oleje a špetku soli. Postupně přiléváme vodu a ⁢hněteme těsto,⁢ dokud nevznikne ​hladká ‌a pružná hmota. Těsto necháme vykynout na teplém ⁢místě zhruba ‍1 hodinu.
  2. Mezitím⁤ si​ připravíme ‍omáčku. V‌ hrnci rozehřejeme ​1 lžíci olivového ​oleje a přidáme passatu. Dochutíme solí a ⁣vaříme na mírném ohni⁤ zhruba 10 minut, dokud se omáčka nezredukuje.
  3. Když je ⁢těsto vykynuté, ⁢rozdělíme ho na‍ 2 části ⁣a vyválíme na tenké placky.‌ Položíme je na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Nakrájíme mozzarellu na‍ tenké plátky a rajčata⁢ na kolečka.
  5. Těsto potřeme připravenou omáčkou a⁣ na vrch rozložíme plátky⁤ mozzarelly a kolečka ⁣rajčat. Pokud máte rádi bazalku, můžete ji roztrhat‌ na lístky a posypat pizzu.
  6. Pizzu pečeme v předem vyhřáté troubě na 230 °C ‍zhruba 12-15 ​minut, dokud těsto nezezlátne a mozzarella neroztaje.
  7. Hotovou pizzu můžeme posypat čerstvým bazalkovým ⁢listem a podávat.