25. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčata jsou oblíbenou a zdravou přísadou mnoha pokrmů. Vyrobte si svůj vlastní zásobník doma nakládaných rajčat plných chuti a vitamínů. S naším jednoduchým receptem na domácí nakládaná rajčata získáte čerstvé a lahodné rajčata obohacená pikantními kořeněnými přísadami. Nezapomeňte, že si dodatečnou zavařeninu můžete připravit pro dlouhodobé užívání a vychutnávat si skvělé domácí rajčata po celý rok. Kromě své neodolatelné chuti budou vaše domácí nakládaná rajčata také skvělým doplňkem různých pokrmů, salátů a sendvičů. Začněte si užívat výhody a chutě čerstvě nakládaných rajčat s naším jedinečným receptem na domácí nakládaná rajčata.
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 500 ml octa
- 500 ml vody
- 4 lžíce cukru
- 2 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička kmínu
Postup
- Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Do hrnce smícháme ocet, vodu, cukr, sůl, pepř a kmín. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
- Přidáme rajčata, cibuli a česnek. Vaříme ještě 10 minut.
- Varem zalijeme připravené sklenice a ihned je zavíčkujeme.
- Sklenice s nakládanými rajčaty necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté uložíme do chladničky.