9. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Crostini s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Crostini s​ rajčaty a bazalkou jsou lehkým a chutným italským⁣ lahůdkou, kterou lze ⁣připravit během několika minut. Křehké plátky čerstvého pečiva ⁣jsou pokryty rajčatovým a ​bazalkovým salsem, který jim dodává příjemnou svěžest. Tento jednoduchý recept je perfektní​ volbou pro rychlý oběd nebo předkrm ​na večírku. Vyzkoušejte tento klasický italský pokrm a překvapte své hosty​ vynikajícími crostini s rajčaty a​ bazalkou. ⁤

Suroviny

  • 8 plátků⁣ čerstvého bagetu
  • 2 ⁣velké‌ rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • 8 lístků čerstvé bazalky
  • Extra panenský olivový ⁤olej
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte ​troubu na předehřev na 200 °C.
  2. Bagety nakrájejte na plátky o ⁤tloušťce asi 1 cm.
  3. Ploché plechy si vyložte pečicím papírem.
  4. Plátky baget položte na plech a‍ z jedné strany⁤ je potřete olivovým olejem.
  5. Kusy​ bagety dejte do předehřáté trouby a pečte⁤ asi ⁢5 minut, dokud nebudou ​lehce zlatavé a křupavé. Poté je obratte a dopečte i druhou ​stranu.
  6. Zatímco ​se bagety pečou, ‍rajčata nakrájejte​ na tenké plátky a česnek nasekejte⁤ nadrobno.
  7. Ochucené bagety vyjměte z ​trouby a nechte‍ je vychladnout.
  8. Když‍ jsou bagety dostatečně vychlazené, potřete je⁢ česnekem a pokrájenými rajčaty. Osolte a opepřete dle‌ chuti.
  9. Nakonec ​na každý kousek bagety přidejte lístek⁤ bazalky a podávejte.