7. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Corny Dogs
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte nápad na oblíbený americký fastfood? ‌Zkuste připravit jedinečné Corny Dogs, křupavé a lahodné pálivé klobásy obalené sladkým kukuřičným těstem. Tato jednoduchá ‍a chutná pochoutka je ideální na oslavu, párty nebo prostě jen tak na rychlý oběd. Připravte si je ⁣snadno ⁢a rychle‍ a⁤ užijte si chuť autentických Amerických Corny Dogs přímo z pohodlí vaší kuchyně. ‍

Suroviny

  • 60 g‍ kukuričné​ múky
  • 60 g ‌hladké múky
  • 2‍ lyžice ‌cukru
  • 1 lyžička‌ prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky ⁣soli
  • 1 vajce
  • 170 ml mlieka
  • 8-10 párok párkov
  • 8-10 dýhových tyčiniek na ohniváč
  • Rastlinný olej⁣ na smaženie

Postup

  1. V mise zmiešajte kukuričnú múku, ⁣hladkú múku, ⁤cukor, ‌prášok ‍do pečiva a soľ.
  2. Pridajte vajce a mlieko a dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
  3. Zohrejte​ olej ⁢vo fritéze alebo hlbokom hrnci na teplotu 180°C.
  4. Vložte dýhové tyčinky do párkov a ponorte ich do cesta, aby⁢ boli párky úplne obalené.
  5. Jednotlivo vložte obalené párky do horúceho oleja a⁣ smažte‍ ich, obracajte⁣ ich občas, až kým získajú zlatohnedú farbu.
  6. Vyndajte ⁤smažené Corny Dogs z oleja a nechajte ich okapat‌ na papierovom uteráku.
  7. Podávajte teplé s horčicou⁢ alebo inými obľúbenými omáčkami.