Čočkový salát⁣ s parmazánem nabízí perfektní kombinaci chutí a textur. Lahodná čočka, zdravé zelené listové špenátové lístky, pikantní parmazán a ‌osvěžující citronový dresink dávají tomuto⁢ salátu výjimečnost. Tento⁤ recept je nejen chutný, ale také plný výživných hodnot a bude skvělou volbou pro vegetariány i ty, kteří preferují lehká jídla.

Čočkový salát s parmazánem

Suroviny:

  • 200g ⁤zelené čočky
  • 1 cibule, nasekaná na drobno
  • 2 stroužky ⁢česneku, rozmačkané
  • 1 červená paprika, nakrájena na malé kousky
  • 100g parmazánu, nastrouhaného
  • olivový⁢ olej
  • šťáva⁣ z‌ 1 citronu
  • sůl a⁣ pepř dle chuti

Postup:

  1. Čočku důkladně propláchněte studenou vodou⁢ a dejte vařit do osolené vody. Vařte podle návodu na obalu, dokud není čočka měkká.
  2. Mezitím si připravte zeleninu. Cibuli a česnek‌ osmahněte na olivovém oleji do ⁣doby, než se zesklovatí. Přidejte nakrájenou papriku a krátce‌ restujte.
  3. Pokud je čočka uvařená, slijte ji ‌a‍ přidejte do mísy se zeleninou. Přidejte také parmazán, citronovou⁤ šťávu ⁢a‌ dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  4. Důkladně⁤ promíchejte všechny ‌suroviny a můžete podávat.