Čočkový salát s parmazánem nabízí perfektní kombinaci chutí a textur. Lahodná čočka, zdravé zelené listové špenátové lístky, pikantní parmazán a osvěžující citronový dresink dávají tomuto salátu výjimečnost. Tento recept je nejen chutný, ale také plný výživných hodnot a bude skvělou volbou pro vegetariány i ty, kteří preferují lehká jídla.
Čočkový salát s parmazánem
Suroviny:
- 200g zelené čočky
- 1 cibule, nasekaná na drobno
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 červená paprika, nakrájena na malé kousky
- 100g parmazánu, nastrouhaného
- olivový olej
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Čočku důkladně propláchněte studenou vodou a dejte vařit do osolené vody. Vařte podle návodu na obalu, dokud není čočka měkká.
- Mezitím si připravte zeleninu. Cibuli a česnek osmahněte na olivovém oleji do doby, než se zesklovatí. Přidejte nakrájenou papriku a krátce restujte.
- Pokud je čočka uvařená, slijte ji a přidejte do mísy se zeleninou. Přidejte také parmazán, citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Důkladně promíchejte všechny suroviny a můžete podávat.