20. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Cizrna v kokosovém omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Cizrna ⁣v kokosovém omáčce: Lehký a chutný ⁣vegetariánský recept ​plný ⁤exotických chutí. ‍Kokosová omáčka se sladkou ⁢a pikantní příchutí doplňuje výživné⁢ vlastnosti cizrny. Skvělá volba pro⁣ milovníky⁤ vegetariánské​ kuchyně nebo ty, kteří hledají jemnou chuťovou‍ kombinaci ​plnou zdraví.

Suroviny

  • 1‍ plechovka​ cizrny (240 g)
  • 1 středně velká cibule, nakrájená​ na drobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané na‌ jemno
  • 1 ​červená paprika, nakrájená na drobné kousky
  • 1 pálka čerstvého zázvoru, nastrouhaný
  • 2 lžíce‌ kokosového oleje
  • 400⁢ ml ‌kokosového mléka
  • 2​ lžičky ⁤kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého ​kmínu
  • ½ lžičky⁢ mletého kardamomu
  • ½ lžičky chilli papričky
  • Sůl⁢ a pepř‍ podle chuti
  • Čerstvá koriandr ⁣na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte kokosový olej a osmahněte na něm⁢ cibuli do zlatova.
  2. Přidejte česnek, zázvor a červenou papriku a opékejte další 2 ‌minuty.
  3. Přidejte kurkumu, koriandr, kmín, kardamom a chilli papričku ​a promíchejte.
  4. Přidejte cizrnu⁢ včetně šťávy‌ z plechovky a kokosové mléko.‌ Promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Snížte teplotu a nechte omáčku vařit 15-20 minut, nebo⁤ dokud ⁢nezhustne.
  6. Ochutnejte omáčku a přidejte sůl ‌a pepř podle ‍chuti.
  7. Před podáváním ozdobte čerstvou koriandrou.