22. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Cizrna se špenátem je skvělým receptem pro milovníky vegetariánské kuchyně. Lehce pikantní a zdravé jídlo kombinuje chuťové vlastnosti cizrny s lahodným špenátovým listím. Tento plněný talíř je plný nutričně bohatých ingrediencí, které dodávají energii a vitalitu. Recept je snadno a rychle připravitelný a skvěle se hodí na oběd nebo večeři pro celou rodinu. Vyzkoušejte ho a užijte si báječné chutě a výhody čerstvého špenátu a cizrny!
Suroviny
- 1 hrnek suché cizrny
- 2 hrnky špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- ¼ lžičky mletého kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Večer předem namočte cizrnu do dostatečného množství vody a nechte ji přes noc nabobtnat.
- Na pánev si rozehřejte olivový olej a na něm osmažte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mleté kmín, koriandr a kurkumu a smažte ještě 1-2 minuty, aby se uvolnily jejich vůně.
- Přidejte namočenou cizrnu spolu s vodou, ve které se namáčela. Přidejte také sůl a pepř podle chuti.
- Nechejte cizrnu vařit na mírném ohni asi 1 hodinu, nebo dokud nebude měkká.
- Mezitím omyjte a nasekejte špenát.
- Do uvařené cizrny přidejte špenát a vařte ještě dalších 10 minut, nebo dokud se špenát nezměkne.
- Po dokončení vaření můžete podávat cizrnu se špenátem jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu k různým pokrmům.