4. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Cizrna s rajčaty a rukolou
zdroj: Recepty 24/7

Cizrna s rajčaty a⁤ rukolou​ je‍ lahodný⁢ veganský recept⁢ plný chuti a⁢ zdravých přísad.‍ Tento jednoduchý a rychlý pokrm​ kombinuje svěží rajčata, ‍pikantní cizrnu a osvěžující rukolu, která přidává šťavnatému jídlu pikantní koření. Tato plnohodnotná, vlákninou bohatá a nízkokalorická kombinace ⁤se hodí jako lehký oběd⁢ nebo efektní předkrm. Vychutnejte si tento zdravý ⁤pokrm plný živin a okouzlujících chutí.‌

Suroviny

  • 250 g cizrny
  • 3 ⁣rajčata
  • 1 hrst rukoly
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého⁤ kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cizrnu důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji namočenou přes ⁣noc.
  2. Namočenou ⁤cizrnu‌ dejte ‌do⁤ hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte cizrnu přibližně 1 hodinu, dokud nebude měkká.
  3. V druhém hrnci rozehřejte ⁤olivový olej a přidejte na​ drobno nakrájenou cibuli a česnek.⁣ Smažte, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte ​na‌ kostky nakrájená rajčata a​ nechte vařit asi 5 minut, dokud se rajčata změknou.
  5. Přidejte mletý ​kmín, sůl a pepř podle chuti ​a promíchejte.
  6. Vodu z ‍vařené cizrny‍ slijte ⁣a přidejte cizrnu ‍do pánve se ⁣směsí s ‍rajčaty. Vařte vše‍ společně ještě asi 10 minut, dokud se všechny chutě propojí.
  7. Přidejte nakrájenou rukolu ⁢a promíchejte. Podávejte teplé.