26. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na cizrnu s curry, máme pro vás ideální verzi. Tento chutný a lehký vegetariánský pokrm spojuje cizrnu plnou bílkovin a exotickou chuť kari koření. Recept je jednoduchý a rychlý, ideální pro každodenní vaření. Vyzkoušejte cizrnu s curry a okořeňte si den!
Suroviny
- 400g cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari koření
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky mletého koriandru
- 400g strouhaných rajčat
- 200ml kokosového mléka
- čerstvá petrželka a limetka (na ozdobu)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Cizrnu nechte v předstihu namočit do vody přes noc, poté ji dobře opláchněte.
- Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a smažte ještě chvíli.
- Přidejte kari koření, kurkumu, mletý kmín a mletý koriandr a promíchejte.
- Přidejte strouhaná rajčata a nechte vařit asi 5 minut, občas promíchávejte.
- Přidejte cizrnu, zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit na mírném plameni asi 15-20 minut, dokud se cizrna nezměkne.
- Při dochucování použijte sůl a pepř podle své chuti.
- Potravinu podávejte s vařenou rýží nebo naan chlebem.
- Před servírováním ozdobte čerstvou petrželkou a přidejte šťávu z limetky.