31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Cibulačka s gruyèrem
zdroj: Recepty 24/7

⁤Chutná cibulačka s gruyère sýrem je⁣ dokonalým pokrmem pro milovníky sýrového a ‍cibulového chuťového zážitku. Tato jednoduchá​ a lahodná polévka ‌je⁢ plná jemně karamelizované cibule,​ která se podává‌ s plátky lahodného gruyère sýra na vrchu. Tento recept‍ vás ohromí svou⁤ bohatou chuťovou paletou a⁢ je skvělou volbou pro‌ krátký ​oběd nebo večeři. ​Pochutnávejte⁣ si na této výjimečné polévce, která⁢ vás zahřeje i na nejchladnějších dnech!⁤

Suroviny

  • 3 cibule
  • 2 lžíce‌ másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • 200 ml ‌smetany ke šlehání
  • 150 ⁣g gruyère sýra
  • sůl a ‍pepř podle chuti

Postup

  1. Cibule oloupejte a ⁤nakrájejte na tenké plátky.
  2. V hrnci rozehřejte‍ máslo‍ a cibuli osmažte dozlatova.
  3. Přidejte hladkou mouku a za stálého míchání smažte ještě asi 1 minutu.
  4. Za stálého míchání přilijte vývar a smetanu.
  5. Nechejte‌ povařit asi ‍10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Přidejte nastrouhaný gruyère‌ sýr a míchejte,⁣ dokud se sýr nerozpustí ⁤a omáčka bude hladká.
  7. Ochutnejte​ a přidejte podle chuti sůl a pepř.
  8. Můžete‌ podávat‌ a užít si vynikající cibulačku s gruyèrem!