31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutná cibulačka s gruyère sýrem je dokonalým pokrmem pro milovníky sýrového a cibulového chuťového zážitku. Tato jednoduchá a lahodná polévka je plná jemně karamelizované cibule, která se podává s plátky lahodného gruyère sýra na vrchu. Tento recept vás ohromí svou bohatou chuťovou paletou a je skvělou volbou pro krátký oběd nebo večeři. Pochutnávejte si na této výjimečné polévce, která vás zahřeje i na nejchladnějších dnech!
Suroviny
- 3 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 g gruyère sýra
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- V hrnci rozehřejte máslo a cibuli osmažte dozlatova.
- Přidejte hladkou mouku a za stálého míchání smažte ještě asi 1 minutu.
- Za stálého míchání přilijte vývar a smetanu.
- Nechejte povařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte nastrouhaný gruyère sýr a míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka bude hladká.
- Ochutnejte a přidejte podle chuti sůl a pepř.
- Můžete podávat a užít si vynikající cibulačku s gruyèrem!