12. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Choripán s chimichurri a pečenými paprikami je tradiční argentinské jídlo plné chuti a lahodných kombinací. Vychutnejte si grilovanou klobásu, čerstvý chimichurri a sladké pečené papriky v jednom jedinečném pokrmu. S tímto receptem si užijete lahodnou chuť Latinské Ameriky přímo u vás doma!
Suroviny
- 4 chorizos
- 4 rožky na choripán
- 2 červené papriky
- 1 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- Čerstvý petržlen
- Olivový olej
- Ocet
- Sůl a pepř
Postup
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. Nakrájíme petržel a cibuli na jemné kousky a rozmačkáme cesnak. Smícháme vše do misky a zalijeme olivovým olejem a octem. Osolíme a opepříme podle chuti. Omáčku necháme odležet minimálně hodinu, aby chutě dobře promíchaly.
- Papriky očistíme a nakrájíme na kolečka. Na rozpálené pánvi bez oleje je opečeme dozlatova. Můžeme je osolit a opepřit podle chuti.
- Chorizos zprudka osmažíme na pánvi, dokud nejsou z obou stran zlatě hnědé.
- Rožky na choripán rozkrojíme a můžeme je ještě lehce opečeme na pánvi.
- Hotové choripány naplníme opečenými chorizos, paprikami a chimichurri omáčkou. Můžeme ještě přidat další čerstvé bylinky nebo zeleninu podle chuti.
- Choripány podáváme s čerstvým salátem nebo bramborovými hranolky. Dobrou chuť!