19. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chile con carne je tradiční mexické jídlo plné chuti a koření, které si určitě zamilujete. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit lahodné jídlo, které bude oslovovat i ty nejnáročnější chuťové buňky. S kombinací čerstvého mletého masa, paprik, fazolí a dalších ingrediencí vytvoříte báječně aromatickou omáčku plnou bohaté chutě. S jeho výraznými kořeněnými tóny a pikantním nádechem je Chili con carne vhodné pro všechny, kteří touží po autentickém mexickém jídle plném chuti a zapálení. 
Suroviny:
- 500 g mletého hovězího masa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 červená paprika
 - 1 žlutá paprika
 - 1 plechovka červených fazolí
 - 400 g rajčat v šťávě
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička mleté sladké papriky
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup:
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej.
 - Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, a dusíme je dozlatova.
 - Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho osmažíme do doby, než zhnědne.
 - Přidáme na kostky nakrájenou červenou a žlutou papriku.
 - Na mírném ohni směs podusíme do změknutí papriky.
 - Přidáme rajčata v šťávě a fazole (předem je opláchneme pod tekoucí vodou).
 - Přidáme koření: kmín, koriandr, sladkou papriku, sůl a pepř.
 - Chile con carne povaříme pod pokličkou minimálně 30 minut, až se všechny chutě propojí.
 - Pokud je pořeba, dochutíme solí a pepřem.
 - Podáváme s rýží, nachos či bagetou.
 

