16. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Chickpea curry
zdroj: Recepty 24/7

Chickpea curry, také známé jako kari s‍ cizrno, je lahodný a zdravý vegetariánský recept, který uspokojí vaše chuťové‌ pohárky. Každý kousek křupavé a křehké ‍cizrny je propečený v chutné směsi⁢ exotických indických koření, která nejenže dodává⁢ jídlu jedinečnou příchuť, ale také voní po ‌lahodných aroma. Tento pikantní a​ bohatý na vlákninu​ pokrm je skvělým zdrojem‌ bílkovin pro‌ vegany a vegetariány. Vyzkoušejte tento fantastický recept‍ na cizrnové kari hned dnes a okořeňte svou kuchyni indickou kulinářskou tradicí.

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny (400 g),​ odkapáno a propláchnuté
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nadrobno nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mleté‍ papriky
  • 400 ml kokosového ⁢mléka
  • 200 ml vývaru
  • 1 rajče, ‍nakrájené na kostičky
  • sůl podle ⁤chuti
  • čerstvý koriandr ​na ​ozdobu

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej​ a osmahněte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a pokračujte ⁢v pečení ještě 1 minutu.
  3. Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu a mletou papriku. Dobře promíchejte​ a nechte koření‌ uvolnit svou⁤ vůni.
  4. Přidejte‌ cizrnu, kokosové mléko a‌ vývar. Vařte ‌10 minut, občas promíchávejte.
  5. Přidejte rajče a vařte dalších⁢ 5 minut, nebo dokud se ⁣omáčka nezahustí.
  6. Před⁣ podáváním osolte podle chuti.
  7. Po​ přesunu‌ do misek ozdobte čerstvým koriandrem.
  8. Servírujte s rýží nebo naan⁢ chlebem.