25. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na lahodné Chapati s kuřecím kari je ideální pro milovníky indické kuchyně. Užijte si křupavé a chutné indické placky Chapati spojené s šťavnatým kouskem kuřecího kari. Tento jídlo je plné exotických koření a aromat, které zaručují nezapomenutelnou chuťovou explozi. Sledujte naše jednoduché postupy a vytvořte si doma autentickou indickou pochoutku plnou lahůdek a výživy. Nechejte se unést tímto jedinečným chutí a připravte si tento skvělý recept na Chapati s kuřecím kari ještě dnes!
Suroviny:
- 2 hrnky celozrnné mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce oleje
- 1/2 hrnku vlažné vody
- 400 g kuřecího masa, nakrájeného na kostky
- 1 cibule, nakrájená na tenké proužky
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- 1 lžíce kari prášku
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 2 lžíce oleje
- Sůl dle chuti
- Čerstvý koriandr na ozdobu
Postup:
- V míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte olej a postupně přilévejte vodu. Vypracujte hladké těsto.
- Těsto rozdělte na menší kousky a každý vyválejte na tenký plát.
- Pláty opékáme na rozpálené pánvi bez oleje dozlatova z obou stran. Uchovávejte je v igelitové tašce, aby zůstaly vláčné.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a smažte další minutu.
- Přidejte kari prášek, kurkumu, koriandr, kmín a kardamom. Promíchejte a smažte další minutu, aby se vydůraznily aromatické látky.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho do změknutí a propečení.
- Přidejte sůl podle chuti a vařte ještě pár minut, dokud se omáčka neztvrdne.
- Chapati podávejte s kuřecím kari a ozdobte čerstvým koriandrem.