16. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Ceviche z mořských plodů
zdroj: Recepty 24/7

‍Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche⁤ z⁣ mořských​ plodů plný‌ čerstvých chutí moře. Tato tradiční jihoamerická pochoutka kombinuje krevety, ryby a ​další mořské plody s osvěžující limetkovou marinádou. Zároveň je jednoduchá na přípravu a skvělá na letní grilování nebo jako lehký oběd. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést exotickými chutěmi!

Suroviny

  • 250 g čerstvých mořských plodů (krevety, inkoustovky, ​chobotnice)
  • 3 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 jalapeño⁤ paprička
  • 1​ avokádo
  • Čerstvá petrželka
  • Sůl‌ a pepř

Postup

  1. Mořské plody⁢ očistíme ​a ⁤nakrájíme ⁢na menší kousky.
  2. Do misky vymačkáme šťávu z limetek a zalijeme připravené ⁣mořské plody. Směs promícháme ‍a necháme​ marinovat⁤ alespoň‌ 20 minut.
  3. Cibuli a jalapeño nakrájíme ⁢na jemné kostičky, ⁢avokádo oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  4. V misce smícháme ⁣marinované mořské plody s cibulí,‌ jalapeño a‌ avokádem.
  5. Přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme dle ‌chuti.
  6. Ceviche podáváme s křupavým pečivem nebo​ bramborovými lupínky. Dobrou ‌chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *