16. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z mořských plodů plný čerstvých chutí moře. Tato tradiční jihoamerická pochoutka kombinuje krevety, ryby a další mořské plody s osvěžující limetkovou marinádou. Zároveň je jednoduchá na přípravu a skvělá na letní grilování nebo jako lehký oběd. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést exotickými chutěmi!
Suroviny
- 250 g čerstvých mořských plodů (krevety, inkoustovky, chobotnice)
 - 3 limetky
 - 1 červená cibule
 - 1 jalapeño paprička
 - 1 avokádo
 - Čerstvá petrželka
 - Sůl a pepř
 
Postup
- Mořské plody očistíme a nakrájíme na menší kousky.
 - Do misky vymačkáme šťávu z limetek a zalijeme připravené mořské plody. Směs promícháme a necháme marinovat alespoň 20 minut.
 - Cibuli a jalapeño nakrájíme na jemné kostičky, avokádo oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
 - V misce smícháme marinované mořské plody s cibulí, jalapeño a avokádem.
 - Přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme dle chuti.
 - Ceviche podáváme s křupavým pečivem nebo bramborovými lupínky. Dobrou chuť!
 

