16. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodný ceviche z lososa s maniokem doma! Tento svěží a exotický pokrm je plný chuti a osvěžujících citrusových tónů, které dokonale doplní křupavý maniok. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou lahůdku plnou zdravých omega-3 mastných kyselin a vitamínů. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 300g čerstvého lososa
- 1 maniok
- 1 červená cibule
- 1 jalapeňo paprička
- 3 limetky
- Čerstvá koriandr
- Sůl a pepř
Postup
- Nejprve si nakrájejte lososa na malé kostky a vložte do misky.
- Oloupejte maniok, nakrájejte na tenké plátky a vařte ve slané vodě do změknutí. Poté nakrájejte na drobné kousky.
- Nakrájejte cibuli na tenké plátky a jalapeňo na drobné kousky. Přidejte k lososovi.
- Vymačkejte limetky a přidejte šťávu do misky s lososem. Přidejte nasekaný koriandr, sůl a pepř a zamíchejte.
- Nechte ceviche odpočívat v lednici minimálně 30 minut, aby chutě mohly dobře promísit.
- Servírujte ceviche s maniokem jako osvěžující a lahodný pokrm.