16. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ceviche z lososa s maniokem.
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte⁢ si lahodný ceviche z lososa‍ s ‍maniokem ‍doma!⁤ Tento svěží ⁣a⁤ exotický ⁣pokrm ‍je ⁣plný‌ chuti a osvěžujících citrusových tónů, které dokonale doplní křupavý maniok. Sledujte náš jednoduchý recept a‌ připravte si skvělou lahůdku plnou zdravých omega-3 mastných kyselin a vitamínů. Vaše chuťové buňky budou ⁤nadšené!​

Suroviny

  • 300g⁤ čerstvého lososa
  • 1 ⁤maniok
  • 1 červená cibule
  • 1 jalapeňo paprička
  • 3 limetky
  • Čerstvá koriandr
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si⁣ nakrájejte lososa na malé kostky a vložte do misky.
  2. Oloupejte ⁤maniok, nakrájejte na tenké‍ plátky a vařte ve slané vodě do změknutí. Poté nakrájejte⁣ na drobné kousky.
  3. Nakrájejte cibuli na tenké plátky a jalapeňo na drobné kousky. ​Přidejte k lososovi.
  4. Vymačkejte limetky a přidejte šťávu do misky ​s lososem. Přidejte nasekaný koriandr, sůl a pepř‍ a zamíchejte.
  5. Nechte ceviche odpočívat v lednici minimálně 30 minut, aby chutě mohly ​dobře promísit.
  6. Servírujte ceviche s ⁣maniokem jako osvěžující a⁤ lahodný pokrm.